Vähittäiskauppa löysi tuntuvia säästöjä

Vähittäiskauppa löysi tuntuvia säästöjä

K-Market Robert löysi tuntuvia säästömahdollisuuksia Energiasuunta-palvelun avulla keväällä 2016 tehdyssä kartoituksessa. Asiantuntija havainnoi kiinteistön tiloja ja laati asiakkaalle raportin parannusehdotuksista takaisinmaksuaika-arvioineen.

Kiinteistökierros paljasti muun muassa tuloilman säätöjärjestelmän vian, jonka vuoksi vihannesosastolle puhallettava tuloilma oli liian lämmintä. Tämä on aiheuttanut kustannuksia lämmitykseen ja jäähdytykseen käytettävän sähkönkulutuksen sekä kasvavan vihannesten hävikin kautta. Suurempia säästömahdollisuuksia löytyi kylmäkoneiden lauhdelämmön hyödyntämisestä. Kaupan kylmäkoneet tuottavat tekniseen tilaan runsaasti lämpöä, jota voitaisi hyödyntää kiinteistön lämmitykseen. Kaupassa olisi myös mahdollista lisätä energiatehokkaan ja vähän lämpöä tuottavan ledivalaistuksen osuutta.

”Hyödyt näkyvät rahassa”, K-Market Robetin kauppias Markku Issakainen toteaa kysyttäessä miksi hän on kiinnostunut kaupan energia-asioita. Kaupan vuosittainen sähkönkulutus on ollut noin 500 000 kWh, joka tarkoittaa tyypillisellä sähkön hinnalla noin 50 000 euroa.